lauantai 28. joulukuuta 2013

Tunnelmia joulun jälkeen

Saat kaiken, mitä uskallat pyytää. Vai olisiko sittenkin niin, että kun et pahemmin pyytele, saatkin enemmän?

Minulla ei ollut tänä vuonna mitään suuria odotuksia joulun suhteen. Viime joulun vietin melko synkissä tunnelmissa. Olin itse kovin sairaana ja heikossa kunnossa, ja samaan aikaan eräs läheiseni oli vielä paljon sairaampi. Siksipä tänä jouluna en osannut odottaa mitään sen kummempia, olin lähinnä vain kiitollinen siitä, että sekä minä että läheiseni voimme nyt paremmin. Tämä joulun aika toi mieleen kipeitäkin muistoja viime jouluun liittyen, enkä siksi oikein uskaltanut toivoa ihanaa ja tunnelmallista joulua tänäkään vuonna. En pyytänyt paljoa, mutta sain sitäkin enemmän.

Tämä joulu sujui aivan yli odotusten ja tulen varmasti muistamaan sen pitkään. Pyhien aikana sain tuntea suurta helpotusta ja ihmetystäkin siitä, että vaikeistakin tilanteista voi selviytyä ja kuoleman porteilta päätyä takaisin elävien kirjoihin, ja enemmänkin. Näin jälkeenpäin ajateltuna joulu oli kaiken kaikkiaan kovin liikuttavaa ja tunteikasta aikaa. Huomasin myös oman parantumiseni ja voimien palautumisen suhteessa viime jouluun, jaksoin jo paljon paremmin.

Tarkoituksenani oli nähdä vain muutamaa läheistä ihmistä, mutta kyllähän niitä kohtaamisia kertyikin paljon enemmän. Tein kuitenkin niin kuin olin aikonutkin; vain niitä asioita, joita todella halusin. Ja se kannatti. Vain minä itse voin tietää omat rajani ja oman jaksamiseni. Kylästelen sen verran kuin hyvältä tuntuu. Käyn kävelyllä jos olo on hyvä. Tänä vuonna askartelin joulukortteja, mutta en jaksanut paketoida lahjoja. Oisko tuo nyt sitten sitä asioiden priorisointia ja keskittymistä vain tärkeisiin asioihin? :D Ehkä pienessä mittakaavassa.

Joka tapauksessa, joulu oli kuin olikin tunnelmallinen ja ihana. Paljon ihania ihmisiä, herkullisia ruokia ja lämmintä tunnelmaa. Myös yksi uusi, miellyttävä tuttavuus. Odotukset olivat pienet mutta joulu sitäkin suurempi. Toivottavasti muillakin on ollut ikimuistoinen ja tavalla tai toisella hätkähdyttävä joulu. Näin jälkikäteen voin sanoa, että vaikka viime vuonna joulu olikin jotain aivan hirveää, pelottavaa ja surullistakin, seurasi siitä jotain hyvääkin: kiitollisuutta elämää ja läheisiä ihmisiä kohtaan. Viime joulun takia tämä joulu oli ehkä paras joulu ikinä.


Pentikin poro. Pahoittelut kuvanlaadusta, uusi kamera haaveissa...



Vaikka loppiaiseen on vielä matkaa, alkaa joulu olla mielestäni pikkuhiljaa ohi. Seuraavaksi juhlimme vuoden vaihtumista, ja uusi vuosi onkin yksi suosikkijuhlistani. Vuoden vaihtumiseen liittyy aina uusi alku, uusi mahdollisuus. Vuodenvaihdos on jotenkin puhdistava juhla, minusta se ainakin tuntuu siltä. En ole vielä varma, miten uutta vuotta juhlistan ja missä, eikä sillä kai ole niin väliäkään. Toivon, että vieressäni on rakas ihminen ja kaikilla on hyvä mieli. No okei, onhan ne raketit ihan kivoja ja tinoista on hauska ennustaa... :) Jos en palaile enää tämän vuoden puolella niin onnellista loppuvuotta ja uuttakin vuotta jokaiselle! <3


Ilotulitus parin vuoden takaa, oli ihana uusi vuosi ystäväporukalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti